Krachten bundelen

Geen Gaul! trainingsweekend vanwege het welbekende virus, maar in plaats daarvan fiets ik de #DIYchallenge met club- en dorpsgenoot Geert Kamps. Op zaterdag 17 april ronden we de provincie Groningen en zondag 18 april trappen we door over de grens van ons prachtige Drenthe. Ruim 600km in het zadel, genieten de vrijheid en geluk op de fiets. En daarmee vragen we aandacht en geld voor kinderen uit oorlogsgebieden; zo doen we dat bij ons cluppie Gaul! Cycling for Warchild.

Een monstertocht als deze vraagt om de nodige voorbereidingen en terwijl ik daar de afgelopen week mee bezig was kwam ik dit interview op radio ZO34 tegen. Het is Jasper Setz, een oude schoolvriend. Hij heeft MS. Zo’n vrolijke fitte baas, horecaondernemer in Emmen en bovendien vader, net als ik zelf, van 2 jonge kinderen. Hij heeft zijn prachtige zaak ‘in de goede luim” al moeten verkopen omdat het lichamelijk niet langer ging. Zonder behandeling zal Jasper tot steeds minder in staat zijn en zal ‘Boris’, zoals ze thuis zijn ziekte een liefkozend pseudoniem hebben gegeven, uiteindelijk van hem winnen. Maar er is hoop…

Ik ken Jasper als een beer van een vent. Als ik hem kon tekenen zou ik een soort Jerommeke uit Suske en Wiske schetsen. 25 Jaar geleden, op de middelbare school, het Esdal College in Emmen, hadden we een sportkelder ingericht waar we de tussen-uren wat krachttrainingen konden doen. Het gewicht dat hij met één arm drukte redde ik destijds amper met twee benen!”

Fopke

Het interview raakte mij, en misschien wel extra omdat het contrast niet groter kon zijn met de sportieve plannen die Geert en ik aan het maken zijn om 600km in een weekend te gaan fietsen. Jasper vertelt over de mogelijkheid tot een behandeling in Moskou. In Rusland is men in staat om ‘Boris’ te verslaan door middel van stamceltransplantatie, chemo-behandeling en intensieve begeleiding. Een kostbaar traject dat niet door een zorgverzekeraar wordt gedekt. En om deze behandeling te kunnen ondergaan heeft Jasper maar een ding nodig: Geld! Veel geld. Zo’n €70.000 om precies te zijn. En toen dacht ik.. Hé, daar kunnen we bij helpen!

Zuidoost Drenthe voor Jasper Kicks MS

Tijdens onze #DIY challenge rijden we zondagmiddag (18 april) in een haak om Emmen; langs de Duutse grens. Het weekend rijden we voor Warchild, maar het traject van Coevorden – Roswinkel (km 475 tot 525) door Zuidoost Drenthe is gebombardeerd tot het segment “Op Fietse veur Jasper Kicks MS”. Hiermee vragen we aandacht voor zijn verhaal en nodigen we iedereen in Drenthe uit een kleine, doch gulle donatie te doen om zo met elkaar de noodzakelijk behandeling mogelijk te maken. Dat zou toch fantastisch zijn als dat lukt?! Alle kleine beetjes helpen! Op naar die €70.000! Op naar die behandeling! Op naar vrijheid; vrijheid voor Jasper, Chantal en hun kids!

Op de website JASPERKICKSMS.NL vind je zijn verhaal en kun je tevens doneren voor zijn behandeling.

STICHITING JASPER KICKS MS
REKENINGNUMMER: NL77 INGB 0008 8829 61

Geef met je hart

Premiesprint in Nieuw Schoonebeek

Speciaal voor ondernemers in Emmen en Omstreken die Jasper een hart onder de riem willen steken, hebben we precies op 500KM een premiesprint neergelegd. Op deze plek zullen wij Jasper zondagmiddag ontmoeten voordat we verder gaan en de laatste 100km van onze Challenge zullen voltooien. Deze premie-sprint in Nieuw-Schoonebeek ligt op precies 500km en biedt de gelegenheid voor maximaal 50 bedrijven om een unieke sponsorbijdrage te doen van €500,-*. Hiervoor krijg je als bedrijf (of persoonlijke held) een eervolle vermelding op de finishfoto van de fotofinish in de straten van Nieuw-Schoonebeek en een grote hoeveelheid karmapunten.

* ook ieder ander bedrag is welkom. Tegenprestaties en extra ideeën in overleg altijd mogelijk

Zing het rond, zegt het voort. Deel het verhaal van Jasper en steun onze actie! Geef met je hart.

Elk mens die hef zich ‘m kruus te dragen. Opzich bennen die kruuzen precies eben groot. ‘T verschil is; de iene hef der iene van piepschoem en de ander die hef ‘m van lood”

Daniel Lohues

Lees hier het hele verhaal van Jasper

Jasperkicksms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *