Coaching is de sleutel naar succes

Brainstormen leidt tot creatieve oplossingen, dat bleek  eens te meer uit de laatste strategische sessie van de Alumnivereniging Sportmanagement. De  vereniging hebben we in 2005 opgericht met als doel afgestudeerde  sportmanagers, het werkveld sportmanagement en de opleiding Sport,  Gezondheid en Management (Hanze instituut voor  Sportstudies) met elkaar te verbinden.

Met meer dan 90 leden heeft de vereniging inmiddels een breed en sterk netwerk in de Nederlandsche sportwereld en zelfs ver daarbuiten, maar hoe  ontsluiten we al die kennis en openen we de deuren van dit enorme netwerk voor elkaar? Eenmaal aan het werk heb je immers nauwelijks tijd om je gezicht te laten zien op Alumni-activiteiten, laat staan om zelf betrokken te zijn bij de organisatie daarvan.

Jorik  Tilstra gaf de voorzet die leidde tot het uiteindelijke  coachingsplan:

We moeten de leden laten doen wat  ze leuk vinden, laat ze vertellen over hun studiekeuzes en  werkervaring. Laat onze leden studenten Sportmanagement helpen  om goede stageplaatsen te vinden en ze op het juiste spoor van  hun beginnende carrière in de sport te zetten! Dat zou ik met alle  plezier willen doen, leuk!

Alumnileden die hun kennis en netwerk beschikbaar stellen aan gemotiveerde studenten door hen te coachen en hiermee te helpen aan toffe stage- of arbeidsplaatsen. In ruil hiervoor zullen de studenten (aspirant Alumnileden) in overleg met hun coach een activiteit organiseren ten behoeve van het doel van de vereniging. Zo werken we samen aan het vergroten van kennis en worden inhoudelijke sterke activiteiten voor de vereniging gerealiseerd. Hiermee worden de deuren naar het enorme sportnetwerk voor elkaar geopend.

De `deuren gaan open` vanaf vrijdag 31 januari. Dan zal Bart Mansier de kick-off verzorgen voor de 2e, 3e en 4e jaars Honours studenten SGM. Inmiddels hebben al 10 alumni-coaches zich gemeld om de jonge talenten in de vereniging te gaan coachen. Ik vind het een topplan en ga er vanuit dat het een groot succes gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *