Rookvrij naar het voetbal

Vindt jij “Rookvrij naar het voetbal” een goed initiatief? Like ons dan op Facebook! 

Als ik uit het stadion kom, stinken mijn haren en kleren naar rook, net als vroeger na een avond stappen. En dat terwijl ik bij een sportevenement op de tribune zit van de club die zich de Groenste Voetbalclub van Nederland noemt.

Wanneer je een seizoenkaart (of gewoon kaartje) koopt voor het voetbal word je een tribune, vak, rij en stoel toegewezen. Je bent aan die plek gebonden. Ook wanneer je last hebt van de buurman die zware shag of een sigaar blijkt te roken, kun je niet zomaar even ergens anders gaan zitten. Let wel, de rokers op de tribune staan volledig in hun recht, dus om hen te verzoeken hiermee te stoppen gaat helaas niet werken. Ze doen immers niets wat niet is toegestaan. Eigenlijk kun je zeggen dat een voetbalclub (als FC Groningen) mij – maar ook kinderen – als bezoeker van een sportevenement, dwingt om in de rook te zitten.

Volgens mij moet dat ook anders kunnen. Clubs als ADO, AZ, De Graafschap, NAC en Willem II schijnen bijvoorbeeld al jaren rookvrije vakken te hebben. Waarom is dat niet de standaard in ieder voetbalstadion?

De vraag is nu, ben ik een eenzame zeur over rook in het stadion, of zijn er meer mensen die graag rookvrij naar het voetbal gaan? Wil jij ook graag een rookvrije plek in het stadion, like dan deze facebook page. Hoe meer mensen dit steunen, hoe sterker we staan bij clubs en KNVB om ons rookvrije plekje te kunnen realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *