Parcours 70.3 Ironman Eelde

Zaterdag 24 oktober 2020 is het dan eindelijk zo ver: de aller eerste editie van de 70.3 Ironman van Eelde. Rond de klok van 10.00h zal het sportieve spektakel losbarsten en zal het voltallige deelnemersveld (zie deelnemerslijst lijst onderaan dit artikel) worden losgelaten in het ijskoude water van het Paterswoldsemeer om 1,9km te zwemmen. Vervolgens leidt een prachtig fietsparcours van 90km door Groningen en Drenthe naar de speciaal ingerichte wisselzone in de Onlanden. Aldaar wordt de fiets omgeruild voor de loopschoenen en start het slotstuk van de dag, een de halve marathon door dit prachtige natuurgebied. De finish ligt na 21.1km op de Noorddijk, nabij parkeerplaats De Onlanden.

Alle ruimtes zijn maximaal geventileerd. Publiek is dan ook van harte welkom, mits men zich houdt aan de 1,5 meter afstand, maximale groepsgrootte van 4 volwassenen en de overige geldende Corona-maatregelen van dit moment.

Zwemparcours – 1.9km | Paterswoldsemeer

Vanaf Strandpaviljoen Paterswoldsemeer is een ronde uitgezet van precies 1,9km. Vanaf de start is het eerste mikpunt het eiland ‘Groot Heemstede’. De route vervolgt tussen de eilanden door in de richting van Jachthaven de Zuidwesthoek. Vlak voor Restaurant ‘De 2 Provinciën” wordt de boei gerond en vanaf daar gaat het in een (zo recht mogelijke) lijn terug, langs de terrassen van de Buitensociëteit, de Paalkoepel en de Rietschans. Helaas wordt hier vanwege de corona-maatregelen geen publiek toegelaten.

Fietsparcours – 90km | Drenthe en Groningen

Na het zwemmen is het tijd om weer warm te worden. Het wetsuit gaat uit en wordt verruild door een droog setje lycra. De fiets staat klaar in de ‘wisselzone zwemmen > fietsen’ op de parkeerplaats achter het Strandpaviljoen. Van strenge reglementen is in deze editie nog geen sprake dus mag er gewoon gefietst worden in de wisselzone zonder gevaar voor diskwalificatie. De route vertrekt in westelijke richting naar de Onlanden. Wat volgt is een prachtig geasfalteerde tour door Groningen en Drenthe. Na 78km komt de route terug in de Onlanden en met de trainingsrondes van ‘Rondje Peize’ – grote noord-lus gevolgd door de kleine zuid-lus – tot besluit staat de teller precies op 90km bij aankomst in de ‘wisselzone fietsen > lopen’, normaal dienst doende als Parkeerplaats Noorddijk nabij de uitkijktoren.

Loopparcours – 21,1km | Dijk van een ronde door de Onlanden

Vanaf Parkeerplaats Noorddijk start het slotstuk van deze 70.3 Ironman; de halve marathon. Letterlijk een dijk van een route. Vertrek in oostelijke richting over de Noorddijk, via de Madijk richting de Onlanderij, over de Zanddijk en Weringsedijk naar Peizermade. Van daar over de Langmadijk en Roderwolderdijk in richting Peize, via het voormalig Tolhuis onder de Groningerweg door over onder meer de Zanddijk en Wolddijk terug richting de parkeerplaats aan de Noordijk. Deze eerste grote ronde is ruim 17km. Als toetje staat de zuid-lus van Rondje Peize nogmaals op het programma, maar nu te voet. Over de Drentsedijk en de Zuiderdijk gaat het vervolgens de laatste keer de Noorddijk op en daar ligt precies na 21,1km lopen en een totale afstand van 70,3 mijl, de finish.

Doneer voor War Child!

Waarom War Child? Omdat kinderen er niets aan kunnen doen dat ze opgroeien in conflictgebieden en dat alles van zij op die jonge kwetsbare leeftijd meemaken op hun verdere levens enorme impact zal hebben. Geef hen een kans om te zien dat mensen niet perse slecht zijn, dat wantrouwen niet de basis is. Geef ze een kans op educatie ook – of misschien juist – in tijden van oorlog. Geef ze een veilige plek waar ze vriendjes leren kennen en plezier kunnen maken. War Child zet zich daar al 25 jaar voor in en wij van Wielervereniging Gaul! steunen War Child door jaarlijks al ons prijzengeld in een pot te doen en extra geld in te zamelen door dit soort gekke acties. Dus, maak me gek en doneer nu via deze Gaul! Actiepagina. Dank jullie wel!

Deelnemerslijst – 1e editie Ironman Eelde 2020:
1. Fopke Drijfholt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *