Mag ik een rookvrije plek in het stadion?

Misschien was ik gefrustreerd door de dramatische wedstrijd, maar ik heb mij vandaag enorm geërgerd aan het rookgordijn in de Euroborg. Om ons heen wordt eigenlijk altijd wel veel gerookt op de tribune. Misschien stond de wind vandaag niet gunstig of werd er andere shag gerookt, hoe dan ook, ik had er wel genoeg van. Getuige het aantal rook-weg-wapperende-handen denk ik dat er wel meer mensen zijn, zowel bij FC Groningen als bij andere voetbalclubs, die graag in het stadion zitten zonder de rook van de buurman in te hoeven ademen.

Wanneer ik een café binnen loop waar volgens de eigenaar gerookt mag worden, heb ik zelf de keuze om naar een ander café te gaan om mijn biertje te drinken.

Nu telt Groningen vele cafés, maar er is maar één FC Groningen. Als fan van mijn cluppie heb ik dus geen keus, ik kan niet even doorlopen naar het volgende stadion waar niet gerookt wordt tijdens de wedstrijden. Dat moet toch anders kunnen?

Ik pleit niet voor een volledig rookvrij stadion. Ik snap dat de rokers onder ons hun nicotineshotje nodig hebben, zeker als de spanning tijdens de wedstrijd hoog oploopt. Maar geef mij, als niet-roker, in ieder geval de gelegenheid om bij aanschaf van een seizoenkaart te kunnen kiezen voor een rookvrije tribune, of laten we beginnen met een rookvrij vak.

Wil jij, net als ik, ook graag kunnen kiezen voor een rookvrij plekje in het stadion, like dan de facebookpagina en nodig ander uit dit ook te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *