Koorts! En dat net voor het weekend…

Deze week ontvingen alle leden van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden de Elfstedenbrief 2013. De brief met de uitnodiging voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, maar vooral die brief waarin je persoonlijke lidmaatschapskaart 13/14 te vinden is. Sinds ik mij heb ingeschreven voor de tocht der tochten is dit de brief waarvan je hoopt dat je hem ontvangt in het juiste seizoen. En als we de wintervoorspelling van Piet Paulusma mogen geloven krijgen we een “Te koude winter” en komen we “vrijwel zeker op de schaats“.

De belangrijke informatie over de lidmaatschapskaart:

  • De kaart geeft u toegang tot de ledenvergadering(en) die in het betreffende seizoen wordt (worden) gehouden.
  • Bent u startgerechtigd en mocht er dit seizoen een Elfstedentocht plaatsvinden, dan heeft u deze lidmaatschapskaart nodig voor de inschrijving en het afhalen van de startkaart. Dit is georganiseerd op de vliegbasis in Leeuwarden. Om op de vliegbasis te komen, dient u gebruik te maken van de pendelbussen. Ook bij het instappen in de pendelbus hebt u de ledenpas nodig. De opstapplaatsen zijn bij het NS station en het WTC.

Ik krijg het gevoel dat de pendelbussen en controleurs al klaar staan. Ik waan mij inmiddels in de zenuwachtige chaos op vliegbasis Leeuwarden, de avond voor de tocht. Schaatsen geslepen onder de arm, de snij-vaste scheenbeschermers aan. Zenuwachtig op zoek naar de juiste balie.. waar haal ik mijn nummer?

Op de lidmaatschapskaart staan vermeld:

  • Uw naam, lidnummer, geslacht en geboortejaar

ls u (dit seizoen) startgerechtigd bent:

  • Uw startnummer
  • Het nummer van de unit en de balie waar u zich moet melden bij de inschrijving
  • Het nummer van de groep, waarin u van start gaat

Als u (dit seizoen) niet startgerechtigd bent:

  • NIET INGELOOT of NIET RIJDEND LID

Niet ingeloot”, “niet rijdend lid” kan dat? Ik mag toch zeker rijden dit jaar! Het moet, ik moet zijn ingeloot dit jaar. Ik scan snel mijn lidmaatschapskaart, rechts onderaan de brief: “Startnummer 19198, Groep 17, Unit 5, Balie 39″. BAM!!! De bevestiging is daar!

Er is geen thermometer voor nodig om mijn Elfstedenkoorts te meten. IK SCHAATS DIT SEIZOEN DE TOCHT DER TOCHTEN! Kom maar door met die winter Piet!