JR Racing team volgend jaar officieel KTM Team Nederland in ONK Superbikes

NelsonNa de successen in het prestigieuze Duitse Superbike kampioenschap IDM, zal de KTM RC 8R in 2011 de Nederlandse wegrace circuits oranje kleuren.

Volgens Jan Rolfes, Teammanager van het KTM JR Racing Superbike team, is de komst van deze zeer spectaculaire machine het resultaat van een innige samenwerking tussen het JR Racing Team, Mulders Motoren Veendam en KTM Nederland. Het Team  kan rekenen op de steun van zowel KTM Nederland als Mulders Motoren Veendam en JR Tuning Motorsport. Het vernieuwde Team zal in de Dutch Superbikes uitkomen met Nelson Rolfes die hiervoor de overstap maakt van de Supersport naar de koningsklasse van de Nederlandse wegrace.

Volgens Rolfes zijn in de combinatie KTM, Mulders Motoren /JR Tuning en het JR Racing Team alle ingrediënten aanwezig om er een succes van te maken. KTM heeft vooral in het IDM bewezen dat zij een zeer competitieve Superbike hebben ontwikkeld die de strijd om het Nederlandse Kampioenschap aan kan. Het KTM JR Racing Superbike Team is door de samenwerking het enige officiële KTM Nederland Superbike Team.

Het bedrijf Mulders Motoren Veendam / JR Tuning Motorsport is al jarenlang gerespecteerd KTM tuner/ specialist voor verschillende WK teams in de motorcross.  In hun inmiddels 3 jarige samenwerking met het JR Racing Team in het ONK Supersport en Superbike is ook op het asfalt voldoende ervaring opgebouwd om deze uitdaging tot een succes te maken. Ook voor het Team is dit het moment om zich volledig te storten op het Superbike kampioenschap in Nederland.

Hiervoor heeft het team een aantal wijzigingen ondergaan. De belangrijkste wijziging is de teruggang naar 1 coureur. Deze reorganisatie werd mede geïnitieerd doordat Albert van der Velde te kennen gaf in het seizoen 2011 niet voor het JR Racing Team uit te komen.
Ook de huisvesting van het team op het circuit zal een wijziging ondergaan. Door de aanschaf van een volledig ingerichte teamtrailer  beschikt het team nu over alle faciliteiten voor een professioneel raceteam. Op dit moment wordt met vol gas  gewerkt aan het verder versterken van de nieuwe combinatie. Dit met als doel  het raceseizoen 2011 succesvol te starten.

Door de samenwerking met KTM en de verdere professionalisering zijn we nog meer in staat de mogelijkheden voor sponsoren en relaties te verbeteren om zo dicht mogelijk bij het Team een wedstrijddag te kunnen beleven. Het KTM JR Racing Superbike Team zal naast het ONK Superbike tevens een aantal wedstrijden in het IDM gaan rijden.

Indien u meer wilt weten van de mogelijkheden die deze nieuwe samenwerking u kan bieden, kunt u contact met mij opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *