Gevulde Koek: Crowdsoursed kapot gaan!

Toffe mensen in Groningen, met vele verschillende sportieve achtergronden, leggen geregeld enkele zweetdruppels neer in het Noorderplantsoen of op het zand van het Ciboga terrein (Ebbingekwartier). Toevallige voorbijgangers fronsen hun wenkbrauwen bij het zien van de vaak verrassend creatieve trainingsvormen.

Sinds onze aanwezigheid op Facebook als groep ‘Gevulde Koek’ zijn het niet alleen toevallige voorbijgangers die door hebben waar we mee bezig zijn en krijgen we steeds vaker de vraag: “Maar euh… dat Gevulde Koek.. wat is dat nu eigenlijk?”

Gevulde Koek is Crowdsoursed helemaal kapot gaan.

“Euh ok.. maar wie is dan de trainer?”
Er is geen trainer. Anders geredeneerd, dat zijn we allemaal. Iedereen weet wel een oefening te bedenken vanuit zijn of haar achtergrond. Een beetjes schaatsen, een beetje hardlopen, verschillende vormen van conditie en kracht. Ook sporten waar we nog nooit van gehoord hadden, bijvoorbeeld Система, passeren de revue. Hierdoor is geen training het zelfde.

“Ah, juist. En wanneer zijn de trainingen dan?”
Wanneer jij wilt. We zijn verenigd op Facebook in de groep ‘Gevulde Koek’. Wanneer je wilt trainen knal je het hier gewoon op en bijna altijd haakt er altijd wel iemand aan. Op zaterdagochtend 09.30 uur is een soort van ‘vast’ moment en na de training, zo rond de middag, sluiten we af met een bak koffie in de Coffee Company.

“Goh, wat leuk. Ik wil wel een keer mee. Wat kost het eigenlijk?”
Helemaal niets!

Kijk, zo ziet zo’n training er dan een beetje uit op een mooie zaterdagochtend:

Gevulde Koek is ooit begonnen met Ritzo ten Cate en Folkert de Jong die elkaar flink afmatten in een soort bootcamp-achtige trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *